قیمت یاتاقان آسنا آمیکو
قیمت یاتاقان آسنا آمیکو
استعلام سریع قیمت قطعات آسنا آمیکو
خرید یاتاقان آمیکو
“یاتاقان” به انگلیسی برابر است با (Pillow Block Bearing) که برای شرح آن باید از ابتدای پیدایشش شروع کنیم، مسلما یاتاقان ها از ابتدا وجود نداشتند; بلکه در سیر پیشرفت بشر و به تدریج به وجود آمده اند، زمانی که نسل بشر برای به حرکت در آوردن چرخ ها از محور استفاده میکرد پایه های اولیه طراحی یاتاقان نیز زده شد، اما ساخت قطعه یاتاقان در سال ۱۸۳۹ و با کشف فلز بابیت شروع شد.
پس از ساخت یاتاقان های فلزی با استفاده از فلز بابیت، موتورهای بابیت اولین گزینه برای به کار بردن آنها بودند، اما پیشرفت یاتاقان به همین جا محدود نشد بلکه پس از چند سال ساخت یاتاقان خودرو از فلز برنز رایج تر شد.
یاتاقان زدن پیکاپ
یاتاقان زدن موتور اصطلاحی است که معمولا افراد در سطح جامعه به کار می برند; یاتاقان ها ورقه های فلزی نازک و نیم دایره شکلی هستند که بین میل لنگ و شاتون قرار میگیرند، این ورقه ها دارای مقدار قابل توجهی از روغن هستند که برای کاهش اصطحکاک و همچنین جلوگیری از برخورد میل لنگ و شاتون در زمان روشن بودن موتور بکار میرود.
حال تصور کنید که این لایه ی روغن در یاتاقان ها از بین رفته و میلنگ در هر بار حرکت با شدت زیادی با شاتون و دیگر قطعات برخورد میکند! بروز چنین حالتی برای به وجود آوردن خسارات زیاد به خودرو و قطعات آن کافی است.
علاوه بر ایجاد اصطکاک و برخوردی که پیش میآید، حرارت بسیار بلایی نیز توسط چرخش قطعات به وجود آمده که باعث آب شدن بابیت ها میشود.
این بابیت های ذوب شده هنگامی که موتور خاموش شود سرد شده و به هم میچسبند، به همین دلیل دیگر امکان روشن کردن موتور وجود ندارد.
پس متوجه میشویم در این میان یاتاقان از ایجاد این اصطکاک ها و تولید گرمای شدید در بین قطعات جلوگیری میکند.
مهم ترین و اصلی ترین قسمت چرخشی موتور خودرو بین دسته پیستون و میل لنگ قرار دارد که در صورت داشتن عملکرد درست باعث کاهش و یا حتی از بین رفتن اصطکاک بین آلیاژها و فلزات داخل موتور میشود؛
پس در واقع اصلی ترین “وظیفه یاتاقان در موتور ماشین” از بین بردن تماس، اصطکاک و همچنین حرارت بین دو قطعه مشخص شده میباشد.
وجود شیار در قسمت های داخلی یاتاقان سبب سهولت در انتقال روغن به تمام قسمت های خود یاتاقان و میل لنگ میشود، با وجود این روغن، امکان گرم شدن قطعات و همچنین ایجاد حرارت و ساییدگی در بین آنها وجود نخواهد داشت.
در صورت وجود تماس مستقیم بین این قطعات، گرمای تولید شده لایه داخلی یاتاقان را سوزانده و تلق تلق حاصله از آن راننده را متوجه مشکل میسازد.
در نتیجه وظایف اصلی و کاربرد یاتاقان موتور ماشین را میتوان به شرح زیر دانست:
- کنترل، جذب و انتقال نیورهای شعاعی
- قرار دادن محور در یک موقعیت مناسب
- کاهش اصطکاک در مقابل حرکت محور
- کنترل، جذب و انقتال نیروهای محوری